Over ons

Op deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over onze diensten, evenementen en ondersteuning. Deze sectie is ontworpen om je snel en effectief te helpen met informatie die je nodig hebt voor deelname aan, of het organiseren van evenementen in Almelo. Blader door de categorieën om specifieke informatie te vinden die aansluit bij jouw behoeften.

Algemeen

Stadspromotie en (City)Marketing

Almelo Promotie informeert bewoners, bezoekers, bedrijven en andere (potentieel) geïnteresseerden 24/7 over wat er te doen is in de stad;

 

Ondersteunen evenementenorganisatoren

Almelo Promotie ontzorgt de evenementenorganisatoren facilitair, logistiek en promotioneel in de gemeente Almelo bij de organisatie van evenementen en kan daarnaast een financiële bijdrage verlenen;

 

Verbinden stadspartners

Almelo Promotie biedt een platform over alle sectoren heen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe verbindingen kunnen maken.

Wij zijn geen onderdeel van de gemeente Almelo. Wel maken wij jaarlijks in overleg met de gemeente Almelo prestatieafspraken die wij vervolgens uitvoeren. Wij worden als stichting gesubsidieerd door de gemeente Almelo om deze opdracht uit te voeren.

Promotie

Voor een opname in de drie maandelijkse evenementenkalender (evenementen seizoensflyer) is de deadline 6 weken van te voren, voor de maandelijkse poster 2 weken van te voren. Online vermelding op uitinalmelo.nl is doorlopend. Zie hier een overzicht van alle promotiemogelijkheden en de daarbij behorende deadlines. De informatie kan je mailen naar info@almelopromotie.nl.

Tip: Meld je aan voor de evenementen nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van aankomende deadlines.

Er is een overzicht van kanalen waar je evenement mogelijk kan worden gepromoot. Lees hier meer.

Met het grote aantal evenementen per jaar is het helaas niet mogelijk om alle evenementen overal te vermelden. Alle evenementen worden in de online uitagenda opgenomen en daarnaast maken we een zo eerlijk mogelijke verdeling van de evenementen over onze kanalen. We kijken naar wat aansluit op de doelgroep van het evenement en de doelgroep die Almelo Promotie kan bereiken. Omdat de plekken op drukwerkuitingen beperkt zijn, wordt er een afweging gemaakt welke evenementen bijdragen aan de opdracht die wij hebben gekregen van de gemeente Almelo.

Ja. Almelo Promotie heeft een aantal mogelijkheden om het evenement bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De evenementenorganisatie kent haar doelgroep zelf het best en daarom adviseren wij altijd om ook in eigen kring en op eigen wijze ook promotie voor het evenement te maken. Wij versturen geen persberichten naar andere media. Wel kunnen wij ondersteunen bij en adviseren over de opstelling van een persbericht en meedenken welke media het meest geschikt zijn om het persbericht naar toe te sturen.

Organiseren

Wij organiseren geen evenementen. Wij ondersteunen evenementen organisaties met verschillende diensten. Wij hebben de kennis, ervaring en contacten. En ontzorgen (indien gewenst) zoveel mogelijk in de facilitaire en logistieke organisatie. Klik hier voor meer informatie.

We verlenen geen subsidies. Subsidies worden verleend door een bestuursorgaan zoals een gemeente of provincie. We kunnen wel een financiële bijdrage toekennen aan een evenement, mits dit bij ons is aangevraagd via een aanvraagformulier en voldoet aan de gestelde voorwaarden. (Let erop dat deze aanvragen voor 1 december in het voorafgaande jaar van het beoogde evenement binnen moeten zijn). Klik hier voor meer informatie.

Nee. Wel kunnen we met je meedenken welke fondsen mogelijk interessant zijn om te benaderen.

Op deze website is een volledige pagina opgenomen die alle facetten van onze ondersteuning op een rijtje zet: lees hier meer.

De vergunningaanvraag zelf is de verantwoordelijkheid van de evenementenorganisatie. Stichting Almelo Promotie verleent niet de vergunning, dat doet de afdeling Bijzondere Wetten van de gemeente Almelo. Wij kunnen wel adviseren en ondersteunen bij het opstellen van een vergunningaanvraag. De organisatie zal deze vervolgens zelf moeten indienen bij de gemeente Almelo volgens de richtlijnen van het evenementenbeleid.

Op onze website staat een overzicht van de bij ons bekende evenementen. Deze evenementen hebben een meldingsformulier ingediend of hebben ons een persbericht gestuurd. Klik hier voor het evenementenoverzicht. Staat je evenement er niet tussen? Stuur dan een meldingsformulier op.

Ondersteuning bij een vergunningaanvraag, zoals bijvoorbeeld het maken van een locatiebelasting, is kosteloos. Aan het huren van dranghekken, portofoons etc zijn wel kosten verbonden, zie verhuurlijst evenementen voor alle prijzen.

Ja, gemeente Almelo heeft een vrijwilligersverzekering voor al haar inwoners. Klik hier voor meer informatie.

Wij kunnen je doorverwijzen naar een aantal organisaties waarvan wij weten dat die kunnen voorzien in verkeersregelaar. De specifieke aanvraag zal je dan zelf kunnen doen.

Wij hebben zelf geen contracten of prijsafspraken met beveiligingsbedrijven.

Almelo Promotie organiseert jaarlijks een kenniscafé voor evenementenorganisaties, waar een aantal interessante thema’s middels workshops worden behandeld. Uiteraard is er dan ook gelegenheid om met andere organisaties te netwerken.

Toeristische informatie

De naam VVV is een naam die onder licentie staat. Wij hebben deze licentie niet. Wel zijn wij een toeristische informatievoorziening. Bezoekers en bewoners kunnen bij ons wandel- en fietsroutes, een summiere plattegrond, een cityguide en actitviteitenkalenders ophalen. Deze materialen zijn gratis af te halen de Almelo Infopunten en in de Stadswinkel aan de Grotestraat 118.

De bebording naar verschillende punten in de binnenstad valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Almelo.

Waar ben je naar op zoek?