Wil je een evenement organiseren?

Wil je een evenement organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen? Almelo Promotie kan je hierbij helpen.

Vergunningaanvraag

Wil je een vergunning voor je evenement aanvragen, dan kun je het formulier invullen en indienen bij de Gemeente Almelo via de e-mail naar gemeente@almelo.nl of per post. De vergunning moet je 10 (A- & B- evenementen) tot 13 weken (C-evenementen) voorafgaand aan het evenement indienen en het formulier kun je hieronder downloaden. Soms volstaat een melding van je activiteit. Bekijk de informatie via de site van gemeente Almelo.

Formulieren

Opzet calamiteitenplan evenementen

Heb je geen idee hoe een calamiteitenplan van een evenement er uit moet zien of ben je opzoek naar een voorbeeld, dan kun je het calamiteitenplan evenementen hieronder downloaden en gebruiken als leidraad.

Financiële bijdrage

Almelo Promotie voert het evenementenbeleid van de gemeente Almelo uit. Hieronder valt ook het toekennen van een financiële bijdrage aan evenementen die voldoen aan de richtlijnen. Vanaf 1 oktober start de aanvraagperiode, waarbij geldt dat de aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld en eventueel toegekend worden. De aanvraagperiode sluit op 1 december.Uiterlijk februari worden de aanvragers schriftelijk op de hoogte gebracht van de uitkomst van hun aanvraag.

Evenement

Evenementen kunnen zowel promotionele als facilitaire ondersteuning krijgen. Hieronder vind je de belangrijkste informatie met betrekking tot promotie mogelijkheden en te huren facilitaire middelen. Zoals bijvoorbeeld brandblussers, dranghekken, portofoons enzovoort.

Evenementenkalender

Hieronder kun je de evenementenkalender van 2024 downloaden. Hierop staat de data waarop een evenement gepland is, de naam van het evenement en een locatie. Je kan je evenement aanmelden voor de jaarplanning van Almelo Promotie door het Meldingsformulier Evenementen in te vullen en naar info@almelopromotie.nl te sturen. Hiermee word je alleen opgenomen in onze kalender en concept jaarplanning. De communicatie met de gemeente Almelo is de verantwoordelijkheid van jou als evenementenorganisator.

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. De Gemeente Almelo vindt vrijwilligerswerk belangrijk en regelt daarom de bemiddeling de verzekering van vrijwilligers. De bemiddeling en werving van vrijwilligers wordt door Avedan georganiseerd via het platform www.almelovoorelkaar.nl. De Gemeente Almelo heeft een verzekering voor vrijwilligerswerk afgesloten. Daarmee zijn alle vrijwilligers in de Gemeente Almelo automatisch verzekerd. Ook bij eenmalige activiteiten zoals de jaarlijkse Sinterklaasoptocht. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gemeente Almelo.

Blijf up-to-date. Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal de nieuwsbrief voor evenementenorganisaties met nieuws van Almelo Promotie. Uitschrijven kan op elk moment.

Waar ben je naar op zoek?