Home Nieuws Vrijwilligersbank Historisch Festival Almelo zoekt vrijwilligers

Historisch Festival Almelo zoekt vrijwilligers

Op 12, 13 en 14 mei 2017 vindt in het Schelfhorstpark in Almelo het Historisch Festival Almelo plaats. Voor dit unieke evenement zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Ze zijn vooral opzoek naar mensen die willen helpen met de op- en afbouw op het terrein en mensen die willen ondersteunen op het terrein tijdens de Slag om Ruigenrode op zaterdag- en zondagmiddag. Ook kunnen ze nog mensen gebruiken die willen helpen bij het Kinderplein. Je kan je aanmelden als vrijwilliger via de website www.historischfestivalalmelo.nl Binnenkort wordt voor alle vrijwilligers een informatieavond georganiseerd.

Het Historisch Festival Almelo is een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag- en zondagmiddag.

Ongeveer 500 re-enactors uit heel Europa slaan vanaf vrijdag 12 meihun tentenkamp op in het park en nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. Het doel: meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode. Dit doen ze onder andere door zich helemaal in te leven in die tijd. Ze dragen authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Tijdens het festival is het tentenkamp te bezoeken. Daarnaast wordt een speciaal Kinderplein ingericht met tal van activiteiten en zijn er diverse muziekoptredens en workshops. Alle activiteiten hebben natuurlijk een historisch tintje.

Op www.historischfestivalalmelo.nl staat relevante informatie over het festival. Zodra meer onderdelen vast liggen in het programma wordt dit op de website vermeld. Het Historisch Festival Almelo is ook te volgen op Twitter en Facebook.Deel deze pagina Delen op Facebook Delen op Twitter