Evenementen organiseren?

Wil je een evenement organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen? Almelo Promotie kan je hierbij helpen. De diensten zijn bij ons los af te nemen, maar vormen met elkaar een gestructureerd pad richting de daadwerkelijke organisatie van een evenement. Wij hebben de kennis, ervaring en contacten. Jij kunt je richten op de inhoud van het evenement, wij ontzorgen je (indien gewenst) zoveel mogelijk in de facilitaire en logistieke organisatie. Neem gerust contact met ons op of kom eens op bezoek bij ons op kantoor voor meer informatie over de mogelijkheden. Wilt je meer weten over de mogelijkheden m.b.t. promotie? Dan kunt je contact opnemen met Thomas Wolthuis via telefoonnummer 0546-621 785 of per e-mail via info@almelopromotie.nl.

Doelstelling Almelo Promotie
De doelstelling van Almelo Promotie is om Almelo op de kaart te zetten als een aantrekkelijke stad om te wonen, werken en recreëren. Om dit te bereiken willen we iedereen Almelo maximaal laten beleven. Een gevarieerd evenementenaanbod met voor ieder wat wils levert een belangrijke bijdrage aan de positionering “Almelo, altijd wat te doen”. Wij streven ernaar evenementenorganisatoren zoveel mogelijk te ontzorgen in de organisatie van het evenement, zodat zij zich kunnen richten op de inhoud van het evenement.

Handige documenten
Hieronder kun je de diverse formulieren downloaden die je op weg kunnen helpen bij de organisatie van je evenement. Heb je naar aanleiding van deze formulieren nog een vraag dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0546 – 621 785 of per e-mail via info@almelopromotie.nl. Wij helpen je graag verder!

Beeldmerk @lmelo, altijd wat te doen
Evenementenorganisatoren maar ook andere partners kunnen ook meehelpen aan het uitdragen van één beeld van de stad. Het beeldmerk kan als stempel/handtekening in de eigen communicatie geïntegreerd worden. Daarmee werken we samen aan een sterkere positie voor Almelo. Dit alles op verzoek van de stad zelf! Het is een beeldmerk van, voor en door de stad. Het beeldmerk is hieronder te downloaden, zowel het drukwerkbestand als web bestand. Het bijhorende handboek is binnenkort ook hieronder te downloaden.

Vergunningaanvraag evenementen
Wil je een vergunning voor je evenement aanvragen, dan kun je het formulier invullen en indienen bij de Gemeente Almelo via de e-mail naar gemeente@almelo.nl of per post. De vergunning moet je 13 weken voorafgaand aan het evenement indienen en het formulier kun je hieronder downloaden.

Opzet calamiteitenplan evenementen
Heb je geen idee hoe een calamiteitenplan van een evenement er uit moet zien of ben je opzoek naar een voorbeeld, dan kun je het calamiteitenplan evenementen hieronder downloaden en gebruiken als leidraad.

Evenement aanmelden
Organiseer je een evenement in Almelo? Laat het ons weten zodat wij op de hoogte zijn van wanneer en waar u het evenement gaat organiseren. Daarnaast kunnen wij dit evenement toevoegen aan onze evenementenkalender. Dit doe je door je evenement aan te melden via ons Meldingsformulier. Het formulier kun je hieronder downloaden en mailen naar info@almelopromotie.nl. Daarnaast ontvangen wij graag aanvullende informatie over het evenement (stukje tekst over het evenement, programma, locatie, prijs, foto e.d.) dit kun je sturen naar info@almelopromotie.nl. Activiteiten en/of evenementen worden alleen mét (auteursrechtvrije) foto geplaatst.

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering
Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. De gemeente Almelo vindt vrijwilligerswerk belangrijk en organiseert daarom de bemiddeling en de verzekering van vrijwilligers.  De gemeente Almelo heeft een verzekering voor vrijwilligerswerk afgesloten. Daarmee zijn alle vrijwilligers in de gemeente Almelo automatisch verzekerd. Ook bij eenmalige activiteiten zoals de jaarlijkse Sinterklaasoptocht. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gemeente Almelo.

Handige links
Veiligheidsregio Twente – evenementenvoorlichting
Aanvraagformulier financiële bijdrage 2018

Deel deze pagina Delen op Facebook Delen op Twitter